Purpose, wat is dat?

Purpose heeft geen eenduidige definitie. Dat is best verwarrend, omdat mensen vaak niet begrijpen wat er nu echt mee wordt. In dit artikel een korte uitleg van wat het precies inhoudt.

Voor een bedrijf wordt purpose vaak gebruikt om aan te geven waar het bedrijf of merk voor staat en met welke reden een bedrijf is opgericht. Het geeft richting aan beslissingen, doelstellingen en gedrag.

Ieder individu heeft ook een eigen purpose, want het staat eigenlijk voor het bestaansrecht. En dit linkt aan de WHY. Het is dat wat ons ten diepste drijft, wat je wilt bijdragen aan de wereld. Je purpose voel je, het is datgene waar jij van gaat stralen en waar je echt in gelooft.

Ieder bedrijf en ieder individu heeft een purpose, want het staat eigenlijk voor bestaansrecht.

Om te weten wat jouw Why en purpose is kun je jezelf o.a. de volgende vragen stellen:

  • Waar sta ik voor?
  • Waarom doe ik wat ik doe?
  • Welk vuur hoef je nooit bij mij aan te wakkeren,
    omdat het al vanzelf brandt?

Mijn Why

Mijn why is dat ik geloof dat wanneer mensen echt gehoord en gezien worden, ze gaan stralen in hun kracht komen te staan en er bezieling ontstaat. Daarom help ik organisaties met het creëren van bezielde, klantgerichte organisaties waarbij iedereen gehoord en gezien wordt.

Ken jij jouw purpose en die van de organisatie? Ik help je er graag bij.